*|MC:SUBJECT|*
TTV Groene Oase, Nieuwsbrief maart 2016
View this email in your browser
Wat een WK beloofde het te worden....
En wat een WK is het geworden! Helaas geen medailles voor de mix, maar wat hebben we er een goed gevoel aan over gehouden! Ook dankzij de zilveren medaille die onze jeugd wist te behalen! TTV Groene Oase heeft laten zien dat we mee kunnen draaien in de hoogste klasse van de touwtrekwereld. En dat we dit ook nog op de landelijke Tv via hart van Nederland op SBS 6 uitgezonden hebben gekregen is wel een mooie bekroning op ons harde werken. Zie onderstaande link:
http://www.kijk.nl/video/ih0h64D68yQG

Bedankt!
Via deze weg willen we onze hoofdsponsor Welvreugd en alle supporters die ons vanaf de kant of via de live-stream hebben aangemoedigd bedanken!
De sfeer was fantasties en zullen we niet snel vergeten!

WK Indoor 2016


Tussen 18 en 21 februari was Volendam even het middelpunt van de (touwtrek)wereld! In totaal waren er 20 verschillende nationaliteiten naar Nederland gekomen om de strijd met elkaar aan te gaan. De dames mochten donderdag de spits afbijten, gevolgd door de heren 640kg. Beide kwamen niet door tot de kwartfinales, maar dit was wel een goede opwarmer.
Vrijdag was een generale repetitie voor zowel de Mix als de jeugd. De Mix kwam als 3de uit de poule van de 8 landen. Helaas had deze uitslag wel zijn tol geeist binnen het team en kwamen ze tijdens de kwartfinales te kort tegen Ibarra (Basken) en verloren de wedstrijd om het brons tegen Tinto (schotland). Het jeugdteam moest het opnemen tegen de Berketrekkers (Belgie) en Taiwan College (Taiwan). Hierbij behaalde ze netjes zilver.
Zondag was bijna een herhaling van de vrijdag ervoor, alleen nu in het oranje.
In de mixklasse hadden twee landen (Ukraine en Ierland)zich teruggetrokken. Dit vonden we aan de ene kant wel jammer, want we hadden graag onze familie, vrienden en mede-hoofdsponsor van het WK en van onze club Welvreugd die op de tribune zaten meer laten zien van ons. Nu bleven de alleen de sterkste 4 andere landen over om tegen te strijden. Ons doel was om in ieder geval van Schotland te winnen zodat we in de kwartfinale zouden staan en natuurlijk als wraak voor het verlies van de bronzen medaille in de openklassen. Dit doel behaalde we netjes. Daarna waren de kwartfinales tegen China die, samen met Taiwan, toch een klasse te sterk is voor veel landen. Dus kwam het er weer op aan om tegen het brons te strijden, dit keer met de Basken tegenover ons. We hebben alles gegeven maar helaas waren de Basken ook sterker dan ons.
Ook voor het nationale jeugdteam was Taiwan te sterk. Door netjes te winnen van Belgie mochten ze wederom om het goud strijden in de finale. Ondanks een spannende wedstrijd werd het voor de tweede maal een, toch zeer mooie, zilveren medaille.

16 april
VTTG toernooi
De Tolakker, Jenalaan 19 Utrecht
23 april
Outdoor Competitie
TTV Groene Oase
21 mei
Outdoor Competitie
TTV Veenseboys
Veenendaal
4 juni
Outdoor competitie
TTV Monnickendam
Monnickendam
17 & 18 juni
NK Outdoor
TTV Spoortrekkers
Middelaarseweg 6, Hoevelaken
25 juni
Outdoor competitie
TTV Streefkerk
Streeefkerk
9 juli
Outdoor competitie
TTV Lagerweij
Renswoude
27 augsutus
Outdoor competitie
TTV de valleitrekkers
Woudeberg
8 t/m 11 september
WK Outdoor
Malmo Sweden
17 & 18 februari 2017
Indoortoernooi Lagerweij
Renswoude


Hoera: Cock 80 jaar!


Vorige week donderdag (3 maart) heeft onze trainer Cock van Vuuren de respectievelijke leeftijd van 80 jaar bereikt! Dat vroeg natuurlijk om een feestje met taart, slingers en ballonnen! Nogmaals van harte gefeliciteerd en we wensen hem nog vele vele jaren toe: op naar de 100!