Voordelen van touwtrekken


Je hoeft niet zwaar of groot te zijn.
iedereen kan deze sport beoefenen

Conditie en krachttraining
in no-time een strak lichaam

Teamsport
extra motivatie en gezelligheid

Competatief
niet alleen voor jezelf maar met een doel trainen: winnen van die ander!

Gewichtsklassen
net dat beetje extra stimulans om af te vallen

Goedkoop
waarom betalen voor een duur abbonement op de sportschool?

Een sport met veel (leuke) mannen
aantrekkelijk voor de vrijgezelle dames

Imago
stoer en sterk

Touwtrekken ook geschikt voor vrouwen? maar natuurlijk!


Who run the world?
Bij touwtrekken denken veel mensen meteen aan grote zware en gesprierde mannen, maar niets is minder waar! Ook voor vrouwen is touwtrekken een fantastische sport. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je niet zwaar of ongelovelijk sterk te zijn. Hoewel kracht natuurlijk het belangrijkste blijft, zie je vooral dat techniek en tactiek het wedstrijdbeeld bepalen. De vasthoudenheid van vrouwen komt bij het touwtrekken dan goed van pas.

Ook beoefenen veel vrouwen deze sport, gewoon als een leuke en gezonde invulling van vrije tijd, zonder dat er meteen een competitie aan vast zit. Gezeligheid en sociale contacten zijn de belangrijkste motivatie. En lekker het hele lichaam trainen, waardoor sterke been-, buik-, en rugspieren worden ontwikkeld. Een uitstekende basis voor jarenlang blessurevrij sportplezier.

Prettig is ook dat 's zomers buiten (outdoor) en 's winters binnen (indoor) wordt getraind, daarbij kan de sport op elk gewenst niveau worden beoefend, ook door vrouwen.
Dus dames wees gerust, je hoeft niet altijd in de modder te staat.

Internationaal succesvol
Internationaal trekken de Nederlandse dames ook een stevige partij mee. Sinds het damestouwtrekken op de internationale kalender (1985) staat, hebben de dames verschillende titels gewonnen. In 2012 bijvoorbeeld heeft het nationale damesselectieteam een zilveren medaille behaald op het WK indoor in Schotland. Hierdoor plaatste het team zich ook voor de World Games in Colombia 2013 (de "Olypische spelen" voor sporten die wel een Olympische erkenning hebben maar daar niet op het programma staan) waar ze wederom zilver behaalde.

GEZOCHT: dames voor het NK en WK!
Bij de Groene Oase zijn momenteel vijf dames actief in het indoor touwtrekken. Sommigen daarvan hebben al meerdere keren in de nationale damesselectie gestaan en prijzen gewonnen op verschillende WK's. Als je genoeg traint (2 tot 3 keer in de week) en je doet goed je best dan is de kans groot dat je in het selectieteam terecht komt. Op outdoor gebied zijn deze dames minder actief. Er word wel getraind om de spieren voornamelijk in de onder armen, benen, rug en buik sterk te houden.

Durf jij de uitdaging aan?
Wil jij wel een keer met ons meetrainen? geef jezelf of gezamelijk met een vriendin meteen hier op voor een gratis proefles of klik hier voor meer informatie hierover.

Groene Oase Dames